«Βράζει» η Τουρκία έπειτα από την δημοσιοποίηση της περίφημης επιστολής 104 αποστράτων Ναυάρχων, η οποία «επιτίθεται» στον Πρόεδρο Ερντογάν αφενός για τη Συνθήκη του Μοντρέ και αφετέρου για προσπάθεια «ισλαμοποίησης» των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με τον Χουλουσί Ακάρ να παίρνει θέση.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση σήμερα με οργανώσεις αποστράτων αξιωματικών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε να αγνοήσει τις εξελίξεις και σχολίασε σε ιδιαίτερα έντονο και επικριτικό ύφος τη δήλωση των  αποστράτων Αξιωματικών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ακάρ είπε χαρακτηριστικά ότι: “είναι σαφές ότι η δήλωση δεν ωφελεί σε τίποτα άλλο παρά να βλάψει τη δημοκρατία μας, να επηρεάσει αρνητικά το ηθικό του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεών μας και να κάνει τους εχθρούς μας ευτυχείς».

Ο ίδιος συνέχισε τονίζοντας πως: «όπως ορίζεται στο Σύνταγμα, η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό, κοινωνικό κράτος δικαίου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να γίνουν εργαλείο για τις προσωπικές φιλοδοξίες κανενός”.

Τέλος πρόσθεσε ότι: “εκείνοι που δεν βλέπουν, που δεν θέλουν να δουν τα επιτεύγματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, είναι τυφλωμένοι από φιλοδοξία, εμπάθεια και φθόνο”.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ – Offsite / Φωτογραφίες από: Twitter

Πηγή: onalert.gr