Ενώ το Oruc Reis έχει ήδη περάσει τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter σειρά φωτογραφιών που απεικονίζουν το πλοίο, που συνοδεύεται από πολεμικά της Τουρκίας.

Βεβαίως για τακτικές… Ερντογάν μιλάμε, συνεπώς ήταν δεδομένο πως δεν θα υπήρχαν περαιτέρω πληροφορίες ως προς το πού και το πότε έχουν “τραβηχτεί” οι συγκεκριμένες εικόνες.

Στις αναρτήσεις, πάντως, αναφέρεται πως τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Σημειώνεται εδώ πως το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποίες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό, ενώ να θυμίσουμε πως και αρκετές ώρες πριν, οι τουρκικές Αρχές είχαν δώσει στην δημοσιότητα εικόνες “μέσα” από το πλοίο, την στιγμή που ξεκινούσε για την… ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες του Oruc Reis:

Πηγή: onalert.gr