Ένα μήνα μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, η καταστροφή, ο θάνατος και η απόγνωση είναι μερικές από τις λέξεις που περιγράφουν τα όσα βιώνουν οι άμαχοι στην χώρα, που παλεύουν να φύγουν για να σώσουν τις ζωές τους, αφήνοντας όμως πίσω την πατρίδα, την περιουσία και σε αρκετές περιπτώσεις τους συγγενείς τους, που μάχονται ακόμα λόγω της επιστράτευσης.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ, επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία σήμερα 7 ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας, ενώ στη συνέχεια η ίδια πρόσθεσε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, την πόλη-λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα βρουν μεταφορικά μέσα στην κοντινή Μπερντιάνσκ.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη διέλευση αμάχων από ή προς το κέντρο της Μαριούπολης. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηριστικά είναι μερικά από τα πλάνα που δημοσίευσαν άμαχοι την ώρα της εκκένωσης από την ισοπεδωμένη πόλη. Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας είδαν εικόνες από το βομβαρδισμένο Ιρπίν.

Πηγή: onalert.gr