Μέχρι και η παρέμβαση του Πάπα για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έγινε αφορμή στους Τούρκους αξιωματούχους ώστε να περάσουν τη δική του ατζέντα. 

Με την κατάσταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία να κλιμακώνεται καθημερινά, ο Πάπας, με ανάρτησή του στο twitter, ζήτησε να διεξαχθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στη Μεσόγειο.

«Παρακολουθώ με ανησυχία τις εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και απευθύνω έκκληση για εποικοδομητικό διάλογο και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση των συγκρούσεων που απειλούν την ειρήνη των λαών της περιοχής», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Φαχρεττίν Άλτουν όμως είχε άλλη άποψη επί του θέματος, κρίνοντας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ευθύνεται για την ανησυχία του Πάπα. Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Ερντογάν, σε δικό του tweet τόνισε ότι «Καλωσορίζω τη δήλωση του Πάπα για την Ανατολική Μεσόγειο.Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα, μεταξύ άλλων, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, αντί να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά του Αιγαίου και να διεκδικήσει τη Γαλάζια Πατρίδα μας. Η Μεσόγειος πρέπει να είναι μια θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας».

Πηγή: onalert.gr