Θέση για όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τις τελευταίες ημέρες παίρνει για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ εκφράζει την στήριξη των ΗΠΑ στο κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της, τα οποία έχουν γίνει θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε μετανάστες -που έφτασαν εκεί με την προτροπή ή και την υποστήριξη της Άγκυρας- και ελληνικές αρχές.

Επιπλέον ο κ. Πάιατ καταδικάζει τους «ψευδείς ισχυρισμούς» που διαδίδονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Αμερικανός Πρέσβης δεν διευκρινίζει σε ποιους ψευδείς ισχυρισμούς αναφέρεται, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες ακόμη και Αμερικανοί δημοσιογράφοι ή και μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν αστήρικτες «ειδήσεις» που συχνά αποτελούν τουρκική προπαγάνδα.

Ολόκληρη το κείμενο της ανάρτησης του Τζέφρι Πάιατ:

«Ευγνώμων για την ευκαιρία να συνεχίσω την στενή συνεργασία με τον υπουργού Νίκο Δένδια καθώς υποστηρίζουμε το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να προστατεύει τα σύνορά της, εργαζόμαστε για αποκλιμάκωση των εντάσεων και τερματισμό των προκλητικών πράξεων και των ψευδών ισχυρισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η ανάρτηση του κυρίου Πάιατ στο Twitter έγινε μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση εστιάστηκε στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας, καθώς και στην κατάσταση στον Έβρο, σχετικά με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε στον κ. Πάιατ διεξοδικά τις ελληνικές θέσεις.

Πηγή: onalert.gr