Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοράη στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, το αίτημα για την συνάντηση έγινε από την τουρκική πλευρά, με την ελληνική πλευρά να έχει θετική ανταπόκριση, παρ’όλες τις επιφυλάξεις της.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε στον Ακάρ ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η επθετική ρητορική από την Τουρκία και πρέπει να εκτονωθεί άμεσα η ένταση. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση και πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

«Το κλίμα της συνάντησης περιγράφεται ως θετικό», αναφέρει η Χριστίνα Κοραή. Η συνάντηση κράτησε περίπου 40 λεπτά, σχετικά μεγάλη διάρκεια για τα δεδομένα της συνόδου, καθώς η συνάντηση ΥΕΘΑ – Στόλτενμπεργκ διήρκησε είκοσε περίπου λεπτά.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυας εξέδωσε και αυτό επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ.

«Υπογραμμίστηκε η σημασία διατήρησης ανοικτών δίαυλων επικοινωνίας και συναντήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, και η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα τα Marder

Άλλη μία αποκάλυψη που έκανε η κ.Κοραή στην εκπομπή Live News αναφέρεται στα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder που αναμένεται να παραλάβει σύντομα η Ελλάδα.

Τα γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αναμένεται να φτάσουν αυθημερόν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Πηγή: thracenews.gr