Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα από τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού και ίσως τα κρούσματα αυτά να αγγίξουν τα 1.200.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν αναμένεται ακόμα και πριν την Παρασκευή να ανακοινωθούν νέα πιο σκληρά μέτρα για την Αττική.

Η αγωνία πολλών είναι πλέον να δουν αν μεγάλο μερίδιο από τα κρούσματα θα έχουν η Αττική και η Αχαΐα καθώς η Πάτρα «βράζει» τα τελευταία 24ωρα και μάλιστα κερδίζουν έδαφος κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης.

Αν είναι έτσι η κατάσταση τότε το όριο των 1.000 κρουσμάτων που τεθεί από την κυβέρνηση θα ξεπεραστεί και αυτό σημαίνει νέα αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές που είναι ήδη στο κόκκινο αλλά η πανδημία φαίνεται να μην ελέγχεται.

Μεταξύ των μέτρων αυτών δεν αποκλείεται να είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις έξι το απόγευμα και όχι από τις 21:00 και αυτό αυτομάτως θα σημαίνει ότι στις 17.00 θα κλείνουν τα καταστήματα.

Πως θα γίνει η Αττική… Πάτρα

Αν ως το τέλος της εβδομάδας υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων στον πολυπληθέστερο νομό της χώρας, τότε εκτιμάται πως θα υπάρξει μια εκρηκτική κατάσταση η οποία θα απειλήσει τη δημόσια υγεία και τις αντοχές των νοσοκομείων, κάτι με το οποίο ο κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έρθει αντιμέτωπη.

Η κυβέρνηση αναμένει την τελικά εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων την Παρασκευή για να λάβει τις αποφάσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αν τελικά ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων υπερβεί τον αριθμό… 1000, τότε όλα επαναξιολογούνται. Ακόμη και η συνέχιση της λειτουργίας των Γυμνασίων, τα οποία χτύπησαν κουδούνι για τους μαθητές μόλις χθες, Δευτέρα

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr