Η Τουρκία μπορεί να «άργησε» να αντιδράσει – της πήρε τρεις ολόκληρες μέρες…- στη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, αλλά πλέον δεν έχει σταματημό, δείχνοντας με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τον εκνευρισμό της.

Σήμερα πήρε την σκυτάλη η εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείο Άμυνας, η οποία «ξιφούλκησε» εναντίον της ιστορικής συμφωνίας που υπεγράφη στο Παρίσι, αλλά και τον δραστηριοτήτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνον κατηγορώντας την Ελλάδα για «παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες ενέργειες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει «παράνομη άσκηση» τον… «Παρμενίωνα 21»!

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία υποστηρίζει ότι η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra γίνεται από την Αθήνα για να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία.

Δείτε επίσης: Η Τουρκία «τραβάει το σκοινί» στην περιοχή έρευνας του Nautical Geo με παράνομη NAVTEX

Ισχυρίζεται δε, ότι η Ελλάδα παραβιάζει συνεχόμενα το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε από τις αρχές του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί… 1989 παραβιάσεις με εναέρια και πλωτά μέσα.

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα για την… άσκηση «Παρμενίων 21» στη Χίο χαρακτηρίζοντάς την ως «παράνομη και προβοκατόρικη».

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και της συμφέροντα της, και έχουν δοθεί εντολές στο ναυτικό στην αεροπορία και στον στρατό μας προς αυτή την κατεύθυνση» σημειώνεται.

«Δε θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα μας. Δε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα» καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση, που έρχεται την επομένη της ανάλογου ύφους παραληρηματική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ το Σάββατο.

Πηγή: Με πληροφορίες από skai.gr

Πηγή: thracenews.gr