Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει να εκφράζει την ενόχλησή του για την άφιξη των νέων γαλλικών μαχητικών 4++ γενιάς τύπου Rafale, που αγόρασε η χώρα μας για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αφού σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε χαρακτηριστικά ότι τα αεροσκάφη δεν είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε εντελώς παράλογο το γεγονός ότι θεωρούν την Τουρκία επεκτακτική.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από τη συνέντευξη του Ακάρ στην τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ», ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε χαρακτηριστικά: «Οι εξοπλιστικές προσπάθειες της Ελλάδας είναι μια άκρως καταστροφική και προκλητική προσέγγιση ως προς τη σχέση των δύο συμμάχων. Βλάπτει τις σχέσεις μας».

Υποστήριξε ότι «από την άλλη, είναι γνωστή και η οικονομική κατάσταση της γειτονικής μας Ελλάδας. Αυτές οι δραστηριότητες επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων εκεί. Νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι αγοράζοντας 6 μεταχειρισμένα αεροπλάνα. Τα όπλα που αγόρασαν είναι υπερβολικά για την κανονική άμυνα, για να αντιμετωπίσουν την Τουρκία είναι πολύ λίγα».

Έχουν αξιώσεις που ξεπερνούν το μπόι τους

Ο ίδιος υπογράμμισε πως: «[οι Έλληνες] συνεχίζουν να έχουν αξιώσεις που ξεπερνούν το μπόι τους. Ό,τι γίνεται είναι για την ευημερία του ελληνικού λαού. Ενεργούν με την ενθάρρυνση κάποιων χωρών, κάνουν λάθη. Γιατί; Για τους στόχους μερικών πολιτικών, τον ενθουσιασμό, τα καπρίτσια. Εντελώς ασυνεπείς δηλώσεις που στοχεύουν σε εσωτερική κατανάλωση. Αυξάνουν την ένταση με πράξεις με αναληθή λόγια για την εσωτερική τους πολιτική. Βλέπουμε πόσο επιβλαβείς είναι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Μερικά μέλη των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ακαδημαϊκοί, συνταξιούχοι στρατιώτες, διπλωμάτες, ορισμένοι πολιτικοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις συμμερίζονται αυτές και παρόμοιες απόψεις. Η ελπίδα μας είναι να επικρατήσει η κοινή λογική. Δεν έχουμε έχουμε επεκτατικές δράσεις, ούτε κάνουμε ομιλίες με περιεχόμενο έντασης. Είναι εντελώς παράλογο να μας κατηγορούν ότι είμαστε επεκτατικοί, επιθετικοί».

Η Ελλάδα είναι επεκτατική, όχι η Τουρκία

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα έχει τριπλασιαστεί από το 1832. Αυτή τη στιγμή τα νησιά είναι σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία, ας ρωτήσουμε ποιος είναι επεκτατικός; Ενήργησαν ενάντια σε όλες τις συμφωνίες, ιδιαίτερα τη Λωζάνη, και εξόπλισαν τα νησιά κατά παράβαση της συμφωνίας. Τώρα λένε 12 μίλια; Είναι αποδεκτό αυτό; Το 1995, η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να λάβει κάθε είδους μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών. Δεν θέλουμε ένταση. Ας επωφεληθούμε όλοι από τον πλούτο των θαλασσών, λέμε, να είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι. Αυτή είναι μια λογική προσέγγιση».

Ο Χουλούσι Ακάρ διερωτήθηκε «ποια απειλή ήρθε από την Τουρκία; Προσπαθούν να το κάνουν να φαίνεται ότι έχουν πρόβλημα. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Παρόλα αυτά λέμε να κάτσουμε να μιλήσουμε. Επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για την τέταρτη συνάντηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Άγκυρα».

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Philenews | Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr