Η Τουρκία συνεχίζει να εξαπολύει «απειλές» εναντίον της Ελλάδας και οι προκλητικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Αυτή την φορά, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ισχυρίστηκε ότι η Frontex προβαίνει σε απάνθρωπες πρακτικές, ενώ άφησε «αιχμές» για την ελληνική πολιτική στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Ο ίδιος είπε ότι η Frontex λειτουργεί με τον χειρότερο τρόπο και ότι οι υπάλληλοι της πρέπει να φορούν μαύρα περιβραχιόνια. «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους Ευρωπαίους να λογοδοτήσουν, λέγοντας «πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη, ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δίνει εντολή και λέει να καταργηθεί η Frontex, κάνοντας λόγο για βρώμικο οργανισμό και μαύρη ιστορία. Στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελικ κατηγόρησε χθες την Ελλάδα για «τυραννική συμπεριφορά» προς τους πρόσφυγες και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «μαύρη προπαγάνδα» και ότι η χώρα μας «οδηγεί εσκεμμένα τους πρόσφυγες στο θάνατο».

Με πληροφορίες από: Skai / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: thracenews.gr