Αποφασισμένη να «τραβήξει από τα μαλλιά» μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα περιστατικό ρουτίνας, δείχνει η Τουρκία, όπως εύγλωττα αποκαλύπτει η Yeni Safak.

Το περιστατικό δεν είναι άλλο από την περίφημη πλέον φωτογραφία με τους εθνοφρουρούς που αποβιβάζονται από το πλοίο της γραμμής στο Καστελλόριζο.

Η αρχή έγινε την 30ή Αυγούστου, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση.

Ακολούθησε την επομένη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ που ανέφερε ότι «Η προσπάθεια της Ελλάδας να εξοπλίσει το Καστελλόριζο είναι ένα νέο παράδειγμα πειρατείας».

Σήμερα η Yeni Safak, επικαλούμενη «ειδικούς», αναφέρει πως η Τουρκία απέκτησε «δικαίωμα επέμβασης» στα νησιά.

Δείτε επίσης: Ξεκαρδιστικός σύμβουλος Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι νάνοι – Οι στρατιώτες τους θα πεθάνουν από πείνα στο Καστελλόριζο

Συγκεκριμένα η Yeni Safak -και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της- αναφέρει ότι για την Τουρκία δημιουργείται δικαίωμα επέμβασης σε ελληνικά καθώς όπως εκτιμούν ειδικοί η Ελλάδα μεταφέροντας στρατιώτες στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς (δηλαδή στο Καστελλόριζο) έχασε το δικαίωμα κυριαρχίας της. Επιπλέον η Yeni Safak υποστηρίζει ότι με τον ίδιο τρόπο η Ελλάδα έστειλε τώρα στρατιώτες και στη Ρόδο.

Yeni Safak

Το πρωτοσέλιδο της Yeni Safak φέρει τον τίτλο “Δημιουργήθηκε δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας” και υποστηρίζει ότι με βάση τους ειδικούς η παράνομη αποστολή στρατιωτών στα νησιά δίνει το δικαίωμα πολιτικής, νομικής και στρατιωτικής επέμβασης στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον καθηγητή διεθνούς δικαίου του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Σελαμί Κουράν, η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών.

“Αν με αυτή την αποστολή στρατιωτών η Τουρκία αισθάνεται ότι απειλείται η δική της ανεξαρτησία τότε αποτελεί μια καθαρή απειλή. Αν οι πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες δεν αποδώσουν μπορεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα με βάση το νόμιμο δικαίωμα άμυνας που προβλέπει το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. Μπορεί να εξουδετερώσει ένα ένα τα στρατιωτικά στοιχεία σε αέρα, θάλασσα και ξηρά”, αναφέρει.

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive

Πηγή: thracenews.gr