Η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας έχει αναγκάσει τις αρμόδιες αρχές να δώσουν εντολή εκκένωσης των ανθρώπων με τη διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη, την ίδια στιγμή που οι εικόνες είναι δραματικές από το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας στην περιοχή και το Πολεμικό Ναυτικό παρεμβαίνει για να συνδράμει με ναυτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» απέπλευσε από τον Ωρωπό στη λίμνη Ευβοίας για να συνδράμει στην εκκένωση, ενώ εκτιμάται ότι σε τρεις ώρες θα είναι εκεί, παράλληλα το Πολεμικό Ναυτικό διατηρεί σε ετοιμότητα 6 πλοία, 4 αρματαγωγα και 2 κανονιοφόρους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα είπε νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας. «Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται» είπε, εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν σε φέρι μπόουτ για να εγκαταλείψουν από τη θάλασσα την περιοχή, πάνω από 1.500 άνθρωποι. «Οι κάτοικοι έχουν κατέβει όπως – όπως στο λιμάνι. Η φωτιά απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο». Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσά τους είναι ηλικιωμένοι και ετοιμόγεννες.

Όπως είπε ο δήμαρχος, η φωτιά έφτασε νωρίτερα στη Λίμνη και άρχισε να καίει σπίτια. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στα φέρι μπόουτ «θα πάνε στα Λουτρά Αιδηψού και όταν φτάσουν εκεί, έχουν ναυλωθεί ξενοδοχεία και υπάρχει δυνατότητα κάποιοι να μείνουν και μέσα στο φέρι μπόουτ».

Πηγή: onalert.gr