Στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί αύριο η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών για την επιχείρηση μεταφοράς δεκάδων επιθετικών ελικοπτέρων Apache και άλλων στρατιωτικών μέσων της Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μέσω της Αλεξανδρούπολης οι δυνάμεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορικού Ιππικού που σταθμεύει στο Φορντ Χουντ του Τέξας θα αντικαταστήσουν τη 1η ταξιαρχία Μάχης Μεραρχίας Πεζικού η οποία έχει αναπτυχθεί στη νοτιανατολική Ευρώπη στα  πλαίσια της αμερικανο-νατοϊκής επιχείρησης αποτροπής «Atlantic Resolve».

Αναμφισβήτητα ο αερολιμένας της Αλεξανδρούπολης διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη μεταφορά ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στη νοτιανατολική Ευρώπη και η χρήση του από τις ΗΠΑ αποδεικνύει έμπρακτα την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας.

Δείτε ακόμη ARC Independence: Έδεσε στην Αλεξανδρούπολη το γιγαντιαίο μεταγωγικό των ΗΠΑ

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για «την μεγαλύτερη απόβαση Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ελλάδα».

Πηγή: onalert.gr