Η είδηση περί δέσμευσης του δεξαμενόπλοιου «PEGAS» με σημαία Ρωσίας, από τις ελληνικές αρχές στην Κάρυστο, είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα αναφέρει στο Twitter ότι: «Η πρεσβεία ελέγχει τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, [σχετικά με] την κράτηση του πετρελαιοφόρου PEGAS κοντά στην Εύβοια, που έχει πλήρωμα 19 ναύτες. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα».

Νωρίτερα σήμερα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στην Κάρυστο, έπειτα από σχετικά απόφαση εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό πλοίο με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως στο Κάβο Ντόρο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο του.

Πηγή: onalert.gr