Με την… γεωγραφία τα έβαλε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, που «ανακάλυψε» στην τοποθεσία των ελληνικών νησιών και της Κύπρου «επιχείρηση περικύκλωσης» της Τουρκίας! Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού εκτός από τη γεωγραφία «επιτέθηκε» στη λογική και την Ιστορία, κάνοντας λόγο για «γενοκτονία μουσουλμάνων» στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου Τύπου» στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Milliyet ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι δήλωσε πως:
« H Τουρκία βλέπει εδώ και χρόνια ένα δεύτερο παιχνίδι, το οποίο προσπαθούν να παίξουν μέσω των Ελλήνων, και δίνει μάχη γι’ αυτό. Όλα αυτά δείχνουν το σχέδιο να φυλακιστεί η Τουρκία στην ηπειρωτική χώρα, τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και να αποκλειστεί από την Ανατολική Μεσόγειο. Το ίδιο και τα παιχνίδια της Κρήτης και της Κύπρου. Αν κοιτάξετε στα νησιά του Αιγαίου και στην Κύπρο θα δείτε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για μία φυσική διαδικασία. Το βλέπετε ως μία επιχείρηση περικύκλωσης.

Ο αφανισμός των Τούρκων μουσουλμάνων από την Κρήτη. Αν θέλουν να δουν ‘γενοκτονία’, ας κοιτάξουν στην Κρήτη. Αν θέλουν να δουν ‘γενοκτονία’ ας κοιτάξουν στην Κύπρο από το 1960 και μετά. Η Τουρκία το είδε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία είναι, με την ηγεσία του Προέδρου μας, να σκίσει και να πετάξει αυτόν τον χάρτη που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη είναι το de facto σκίσιμο και πέταγμα του χάρτη».

Ο Οκτάι προχωράει περισσότερο τις θεωρίες της Άγκυρας και αναφέρει πως: «η γαλάζια πατρίδα’ μας, είναι η κόκκινη γραμμή μας. Αν κοιτάξουμε στις κόκκινες γραμμές υπάρχει η Κύπρος. Αφενός μια λύση, που δεν θα στηρίζεται στη βάση της πολιτικής και κυρίαρχης ισότητας της ‘τ/κ’ κοινότητας, και αφετέρου η δίκαιη κατανομή του φυσικού πλούτου, που πιθανώς θα ανακαλυφθεί, αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μας εκεί. Και η άσκηση μέχρι τέλους των δικαιωμάτων, που απέκτησε η Τουρκία στο πλαίσιο των συμφωνιών, που πραγματοποίησε εκεί μέσω της ‘ΤΔΒΚ’, είναι κόκκινη γραμμή μας».

«Μία άλλη κόκκινη γραμμή μας» -συνέχισε ο Οκτάι- «είναι η συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Και η γραμμή που χαράξαμε εκεί είναι κόκκινη γραμμή μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την παραβίασή της.

Πάλι σε αυτήν την περιοχή θα υπάρξει και μία άλλη κόκκινη γραμμή. Και έχουν ξεκινήσει οι πρωτοβουλίες σχετικά με αυτή. Αυτή είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, όπως πηγάζει από τις συμφωνίες πριν από 100 χρόνια. Δηλαδή τα νησιά του Αιγαίου έχουν στρατικοποιηθεί κατά παράβαση των συμφωνιών που έχουν γίνει. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό από την Τουρκία. Γι’ αυτό θα γίνει ό,τι απαιτείται. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει σε αυτό το πλαίσιο στην πράξη εργασίες από νομικής άποψης για την ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών».

«Η Κρήτη είναι ένα μέρος, στο οποίο αφανίστηκε, υπέστη ‘γενοκτονία’ ο μουσουλμανικός λαός. Και εκεί, όταν κοιτάζετε, είναι ένα μέρος όπου έγιναν απόπειρες προσάρτησης στην Ελλάδα και αρκετά παράνομα παιχνίδια. Επομένως, υπάρχουν και εκεί θέματα που θα συζητήσουμε», κατέληξε ο Οκτάι.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Πηγή: onalert.gr