Την ίδια ώρα που η Τουρκία φωνάζει και κατηγορεί την Ελλάδα για εξοπλισμούς, στη γειτονική χώρα ετοιμάζονται οι δοκιμές του νέου πύραυλο αέρος-εδάφους «KEMANKES» και ναυπηγεί νέα υποβρύχια, όπως το Piri Reis. Στην Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν οι δοκιμές του νέου πυραύλου αέρος εδάφους «ΚΕΜΑΝΚΕS», ενώ παράλληλα ετοιμάζει και τη ναυπήγηση κι άλλων νέων υποβρυχίων, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι της εφημερίδας Turkiye πέρα από το νέο πύραυλο, η Τουρκία έχει ήδη ένα νέο υποβρύχιο στη θάλασσα, άλλο ένα είναι έτοιμο να πέσει στα νερά, ενώ ετοιμάζονται κι άλλα τέτοια σκάφη τα οποία έχουν γερμανική τεχνολογία.


«Ήδη το υποβρύχιο Piri Reis εκτελεί τα καθήκοντα του στη Γαλάζια Πατρίδα, σύντομα θα είναι έτοιμο και το δεύτερο υποβρύχιο Hizir Reis και με τα οπλικά του συστήματα δεν θα αφήνει ήσυχο στον εχθρό. H Τουρκία έκανε ένα σημαντικό βήμα στα υποβρύχια. Το δεύτερο υποβρύχιο μας Ηizir Reis το οποίο ναυπηγείται στα πλαίσια του προγράμματος του εθνικού υποβρυχίου, καθελκύστηκε πριν από λίγες ημέρες και αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας μέσω των κοινωνικών δικτύων. Πριν από αυτό όμως, είχε γίνει το ίδιο με το υποβρύχιο Piri Reis και σήμερα εξακολουθεί να υπηρετεί», ανέφερε το κανάλι της εφημερίδας της Τουρκίας.

«Η Τουρκία πήρε την τεχνολογία από την Γερμανία και ξεκίνησε να ναυπηγεί την εγχώρια έκδοση των υποβρυχίων Type 214, στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε το πρόγραμμα της ναυπήγησης των υποβρυχίων Piri Reis, Hizir Reis, Murat Reis, Aydin Reis, Seydi Ali Reis, Selman Reis. To Piri Reis ήδη υπηρετεί και τα υπόλοιπα υποβρύχια τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμα», τόνιζε το κανάλι.


Με πληροφορίες από: Newsit / SkaiΠηγή: onalert.gr