Η 20η σύσκεψη του NATO Crash Firefighting and Rescue Panel (CFRP) διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εν λόγω σύσκεψη διεξάγεται ετησίως και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της τυποποίησης διαδικασιών για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων του NATO, επί διαδικασιών πυρόσβεσης-διάσωσης αεροσκαφών-ελικοπτέρων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν 60 εκπρόσωποι από 15 κράτη (Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Καναδά, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία). Πρόεδρος του CFRP ήταν ο Lieutenant Colonel Eric De Laat από την Ολλανδία, ενώ η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από επιτελείς της διεύθυνσης Προστασίας Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, οι εθνικοί αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μνημόνια αεροσκαφών-ελικοπτέρων των ομάδων Πυρασφάλειας-Διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), ενώ αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στο Σχολείο Πυρασφάλειας της ΠΑ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr