Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται αυτή την στιγμή στα μεγαλύτερα διεθνή χρηματιστήρια, απόρροια του ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μοιάζει αναπόφευκτη.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει αυτή την στιγμή απώλειες κοντά στο 3%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 943,13 μονάδες χάνοντας 2,88%. Στην Γερμανία ο δείκτης Dax υποχωρεί κατά 503,98 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 3,3%. Στο Παρίσι οι απώλειες είναι 3,16% και στο Λονδίνο 1,85%.

Επίσης – όπως επισημαίνει το Newsit.gr – σημαντικές απώλειες άνω του 1%, δείχνουν και τα futures στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης.

Αντίθετα σχετική ηρεμία επικρατεί σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου με μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με την Παρασκευή.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank χάνει 5,16%, με την Alpha Bank, την Aegean και την Coca Cola να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 4%. Άνω του -3% κινούνται οι Πειραιώς, Jumbo, Εθνική και Μυτιληναίος.

Η πτώση σε ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Titan ξεπερνά το 2%, ενώ εκείνη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Σαράντης και Ελλάκτωρ το 1%.

Πηγή: Newsit.gr / Θανάσης Παπαδής

Πηγή: onalert.gr