Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, τουλάχιστον σε ρητορικό επίπεδο, αφού παρά τις πρόσφατες κορώνες περί «διαλόγου» η κοινή γνώμη της γειτονικής χώρας έχει «μπολιαστεί» με τις ιδέες του Ερντογανικού νεο-οθωμανισμού ως «αντίδοτο» στις μυριάδες των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Αυτό περιγράφαμε νωρίς το πρωί σημειώνοντας πως «το αφήγημα Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας προμηνύει νέες προκλήσεις«.

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις» η εφημερίδα Turkiye αναφέρει σε δημοσίευμά της -όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης: «Κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά. Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

Επιπλέον η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σημειώνει ότι ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, μετά τη συντήρησή του, θα ταξιδέψει νότια του Καστελόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι. Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μάλιστα, προειδοποίησε και την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικοποιημένο…

Πηγή: Με πληροφορίες από skai

Πηγή: onalert.gr