Στην Τουρκία φαίνεται πως η Ερντογανική ρήση ότι «θα έρθουν κάποιο βράδυ» – που αποτελεί και τραγούδι – γίνεται η καλύτερη «διαφήμιση» για τα F-35. Ή εφιάλτης, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός.

Για παράδειγμα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ο πρώην πρωθυπουργός του Ερντογάν και νυν αρχηγός του «Κόμματος του Μέλλοντος», Αχμέτ Νταβούτογλου, διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο, θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’», είπε χαρακτηριστικά ο Νταβούτογλου.

Ανάλογη ήταν και η αναφορά του Σελτσούκ Τεπελί, παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

«Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν κι εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν το εντοπίζουν ενώ τα F-16 δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα», είπε ο Τεπελί.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: thracenews.gr