Στο OnAlert εγκαινιάζουμε ένα νέο κύκλο εκπομπών με πλαίσιο την Ελλάδα: Εθνική και Διεθνής Ασφάλεια.

Στην πρώτη εκπομπή εστιάζουμε στην Ευρώπη και πώς αυτή επηρεάζεται από την κρίση κορονοϊού πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά.

Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Γιώργος Παγουλάτος.

Στην εκπομπή συζητάμε ποιοι παράγοντες οδήγησαν στο Σχέδιο Ανάκαμψης των 750 δις ευρώ που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και τη συμβολική και ουσιαστική σημασία του. Για την ωρίμανση του Γερμανικού πολιτικού συστήματος και τη γεωπολιτική αντίληψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τίθενται τα ερωτήματα ποια είναι η παρούσα πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ποια η γεωπολιτική διάσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μπορεί η ανάκαμψη της οικονομίας να λειτουργήσει ως ανάχωμα του λαϊκισμού στην Ευρώπη;

Tι σημαίνουν οι πρόσφατες εξελίξεις για την Ελλάδα; Πώς επηρεάζεται η ευρωτουρκική σχέση και κατ’ επέκταση ποιες είναι οι συνέπειες για τη χώρα μας; Θα έχουμε αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου;

Την επιμέλεια και τον συντονισμό κάνει η Μαριλίζα Αναστασοπούλου.

Πηγή: onalert.gr