Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι μη προγραμματισμένες ασκήσεις του NATO στη Μαύρη Θάλασσα αποτελούν σοβαρή πρόκληση για τη Μόσχα και ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα μιλήσουν απευθείας για την κρίση και ότι οι μετανάστες θέλουν κυρίως να πάνε στη Γερμανία.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι σχετικά με δημοσιεύματα περί επίθεσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία ότι: «Αυτό δεν είναι ήδη το πρώτο δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη δήλωση των ΗΠΑ για το ότι ανησυχούν για τις μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων μας στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι οι μετακινήσεις των ενόπλων δυνάμεων μας στο δικό μας έδαφος δεν πρέπει να προκαλούν σε κανέναν ανησυχία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το USS Mount Whitney, ναυαρχίδα του 6ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο στη Μαύρη Θάλασσα με τις ρωσικές αρχές να το παρακολουθούν τις δυνάμεις του NATO στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr