«Πυρά» εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του  AKP στην Τουρκία, ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά από συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι λειτουργεί και πράττει σε διαφορετική «γραμμή» από ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι όσοι ενοχλούνται και δεν τους αρέσει το ταξίδι του Τούρκου Προέδρου στο ψευδοκράτους «να κοιτάνε τις δουλειές τους, γιατί δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενοχλούνται».

Ειδικότερα, ο Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε στις δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέγοντας ότι «βλέπουμε δεξιά και αριστερά κάποιους να εκφράζουν δυσφορία επειδή ο Πρόεδρός μας θα πάει στην Κύπρο. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλείται, να κοιτάνε τη δουλειά τους. Είναι μια συνεχιζόμενη πρακτική εδώ και χρόνια στην οποία η Δημοκρατία της Τουρκίας αποδίδει μεγάλη σημασία. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ασέβεια να εκφράζεται δυσφορία και να κάνετε δηλώσεις για το εάν η αντιπροσωπεία είναι ευρεία ή όχι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Διάβασα τη δήλωση. Εάν η ΕΕ δεν βλέπει τη λύση δύο κρατών νόμιμη τότε ποια λύση θεωρεί νόμιμη. Γνωρίζουμε ποια λύση θεωρούν νόμιμη. Γνωρίζουμε τις υποσχέσεις που δόθηκαν.Όσοι το λένε αυτό δεν έχουν μοντέλα λειτουργικά για τη λύση του Κυπριακού, δεν έχουν θετική συμβολή. Έκαναν μέλος της ΕΕ τη χώρα που έχει συνοριακό πρόβλημα. Αυτή είναι μια λάθος απόφαση της ΕΕ, η οποία έχει παραδοθεί στην κακομαθημένη νότια Κύπρο. Και μετά από αυτή τη διαδικασία η απέναντι πλευρά με ξεκάθαρο τρόπο είπε ότι η τουρκική πλευρά συμπεριφέρθηκε τίμια. Το καθεστώς του υπηρέτη δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Δεν έχει απομείνει άλλο μοντέλο λύσης από το μοντέλο λύσης δύο κρατών. Λένε να καθίσουμε στο τραπέζι. Καθίσαμε χιλιάδες φορές στο τραπέζι. Η ‘τδβκ’ είναι κυρίαρχο κράτος».

«Ο Δένδιας λέει ψέματα»

Ο εκπρόσωπος του AKP έστρεψε μετά την προσοχή του στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: « Ο Μητσοτάκης είπε στον Πρόεδρό μας ‘πιστεύω θα περάσουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι φέτος. Παρά τις δηλώσεις ανακοίνωσαν NAVTEX μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου κατά παράβαση των συμφωνιών. Τα οφέλη από τις επαφές στο ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν από την Ελλάδα. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών λέει ψέματα ότι η Τουρκία δεν στήριξε την καταπολέμηση του ISIS, ξεκάθαρα».

Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Η Τουρκία είναι μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του ISIS. Ο αριθμός των τρομοκρατών που έχει εξαλείψει η Τουρκία είναι σαφής. Που είναι η Ελλάδα στον αγώνα κατά του ISIS άραγε; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ ενεργεί ανεξάρτητα από την ελληνική κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από: Offsite / ΚΥΠΕ | Φωτογραφία αρχείου ReutersΕ

Πηγή: thracenews.gr