Με ακραίους χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο… ειρηνοποιός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, αφού ανέφερε ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη», εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό.

«Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή επαναπροώθησε τα σκάφη τους. Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει “stop” στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά πως: «Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δύο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr