Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», είπε ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα. Και συνέχισε: «Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορεί να σηκώσουν το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσεις που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική».

Ακολούθησε νέα προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνη όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη. Αλλά, πάντα σε όλη την Ιστορία, η Τουρκία ήταν δίπλα τους. Έγινε σεισμός στη χώρα τους, όσοι έφυγαν ήρθαν στην Τουρκία. Στην οικονομική κρίση, η Τουρκία άπλωσε φιλικά το χέρι της… Κάποιος θέλει να παρασύρει την Ελλάδα σε μία περιπέτεια. Η Τουρκία έχει πολύ ισχυρή διπλωματική Ιστορία. Αν δείξετε επιθετικότητα, μπαίνει στο παιχνίδι το ‘μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’. Αυτές οι πολιτικές βλάπτουν την Ελλάδα και δεν ωφελούν κανέναν».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr