Πιστός στη σκληρή ρητορική που έχει χαράξει ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά Γαλλίας και ΗΠΑ σχετικά με τη σχέση τους με την Ελλάδα.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο έρχονται μερικοί από χιλιάδες μίλια μακριά, και κάνουν νταηλίκια και παίζουν το ρόλο του προστάτη της Ελλάδας» είπε ο Χουλουσί Ακάρ, και συμπλήρωσε:

«Θα έρθουν και θα φύγουν όπως ήρθαν. Εσείς εάν προσπαθείτε να αλλάξετε τις ισορροπίες στη “νότια Κύπρο”, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά τη σύγκρουση, δεν θα φέρει τη λύση αλλά τη μη επίλυση του ζητήματος».

Προφανώς ο Τούρκος αξιωματούχος αναφερόταν στην απόφαση των ΗΠΑ να άρει μερικώς το αμερικανικό εμπάργκο που είχε επιβληθεί το 1987 στην Κύπρο για τους μη φονικούς εξοπλισμούς.

Εκτός από τη σκληρή ρητορική ο Τούρκος ΥΠΑΜ, χθες, προέβη και σε ένα εναέριο «σόου», ανοίγοντας την αυλαία για το εκπαιδευτικό έτος των Τούρκων αεροπόρων.

Ακάρ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν εκπληρώσει και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους για τη χώρα και το έθνος», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση στη Μεσόγειο λέγοντας: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για χάρη της πατρίδας. Η παρουσία μας στους ουρανούς και η κυριαρχία μας δεν είναι αυτονόητα. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Θυμηθείτε τον ρόλο σας σε αυτόν τον αγώνα, σχεδιάστε και εκτελέστε αναλόγως κάθε σας αποστολή».

Δείτε τα πλάνα που δημοσίευσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις:

Πηγή: onalert.gr