Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προκαλεί και απειλεί την Τουρκία και ότι η χώρα του κατασκευάζει τα δικά της όπλα.

Μιλώντας κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Έκθεσης Άμυνας, Αεροδιαστημικής και Διαστημικής Βιομηχανίας SAHA EXPO, στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είπε:

«Ενώ προσεγγίζαμε τα προβλήματα με ειρηνικές λύσεις, ορισμένοι γνωστοί Έλληνες πολιτικοί επινόησαν έναν όρο που ονομάστηκε Νεο-Οθωμανός. Καλύπτουν τα όνειρά τους για μεγάλα ιδανικά. Στο μυαλό τους κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό. Η πραγματική επεκτατική δύναμη είναι η ίδια η Ελλάδα, που έχει μπει στη μύτη μας από την ημέρα που ιδρύθηκε και συνεχώς προκαλεί και απειλεί την Τουρκία».

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε ότι «πάντα σεβόμασταν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας και του έθνους μας. Η προσδοκία μας από τους γείτονές μας είναι να συμπεριφέρονται με λογική και σύνεση και να σέβονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. Παρά τις προκλητικές ενέργειες και ρητορικές, εμείς καταβάλλουμε πάντα μεγάλες προσπάθειες για να κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας Ελλάδα και πάντα τείνουμε το χέρι μας στην ειρήνη για τη σταθερότητα στην περιοχή μας. ενώ προσεγγίζουμε τα προβλήματα προσπαθώντας να βρούμε ειρηνικές λύσεις».

Έκανε λόγο για δίκαιη μοιρασιά στο Αιγαίο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί οι πολιτικοί, με τις δηλώσεις τους, προκαλούν μεγάλη ζημιά στον ελληνικό λαό. Επίσης σαμποτάρουν και καταστρέφουν το δρόμο προς την ειρήνη και τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών».

«Η Τουρκία κατασκευάζει τα δικά της όπλα»

«Παρά τις θέσεις των Ελλήνων πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε με τα μαθηματικά, τη λογική και τους νόμους, εμείς εξακολουθούμε υπό την ηγεσία του προέδρου μας να προσπαθούμε για την ειρήνη και την ευημερία, όπως και στο να καταστήσουμε το Αιγαίο και τη Μεσόγειο μία θάλασσα φιλίας, όπου όλος ο πλούτος τους θα μοιραστεί δίκαια. Παρόλα αυτά… Οσοι καυχιούνται που μεταφέρουν τα διμερή μας προβλήματα σε διεθνές επίπεδο και πιστεύουν ότι θα σφετεριστούν τα δικαιώματά μας ζητώντας βοήθεια άλλων, θα πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι δεν έχουμε ποτέ επιτρέψει, ούτε πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός, ούτε επιβολές στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».

Για μια ακόμη φορά μίλησε για δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο προσθέτοντας ότι η Τουρκία κατασκευάζει τα δικά της όπλα. «Αν η Ελλάδα καταφέρει να βλέπει την Τουρκία όχι ως απειλή, αλλά ως μία ισχυρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική σύμμαχο, τότε θα είναι μεγάλο κέρδος και για τη χώρα μας, και για την περιοχή μας και για το ΝΑΤΟ. Οι συμφωνίες για τα σιτηρά και τους αιχμαλώτους είναι τα δύο πρόσφατα απτά παραδείγματα του τι μπορεί να κάνει η Τουρκία».

«Όπως έχει συμβεί και παλαιότερα στην ιστορία, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», πρόσθεσε ο Ακάρ.

«Η Τουρκία κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους, τα δικά της ελικόπτερα, τα δικά της πλοία. Με τη βοήθεια του Θεού θα κατασκευάσουμε και το δικό μας αεροσκάφος και το δικό μας άρμα μάχης. Θα φτιάξουμε και μαχητικό».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr