Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, δεν άφησε ασχολίαστη την οδηγία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για να αφαιρέσουν (σκίσουν) την επίμαχη σελίδα για τον «Τούρκο ήρωα Κεμάλ Ατατούρκ» πριν διανεμηθεί στους μαθητές, με τον ίδιο να εξαπολύει σκληρή επίθεση στην κυπριακή πλευρά.

Ο Τούρκος αξιωματούχος βρήκε αφορμή για να «χτυπήσει» με δηλώσεις του στα μέα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που δε σέβονται τον Ατατούρκ θα βρίσκουν πάντα την Τουρκία και το τουρκικό έθνος απέναντί τους, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από την ιστορία τον Ατατούρκ σκίζοντας σχολικά βιβλία.

Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στον τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «η εντολή των αρμοδίων της ε/κ διοίκησης να σκίσουν τη σελίδα στην οποία γίνεται αναφορά στον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ είναι έκφραση εχθρότητας προς τις αξίες μας που εκπροσωπούνται από τον Ατατούρκ. Καταδικάζουμε αυτήν την ασέβεια προς το τουρκικό έθνος και τον ιδρυτή του τουρκικού κράτους».

Κατά τον κ. Τσελίκ, «αυτή η εχθρική στάση είναι μια αναχρονιστική στάση απέναντι στην προσέγγιση ’ειρήνης στο σπίτι, ειρήνης στον κόσμου’ που εκπροσωπεί ο Ατατούρκ. Αυτή η βάρβαρη προσέγγιση των αξιωματούχων της ε/κ διοίκησης’ είναι καθαρή ένδειξη της μη θέλησης των Ε/κ να ζήσουν μαζί με τους Τ/κ. Είναι ιστορικό γεγονός ότι ο ηγέτης της Ελλάδας, ο Βενιζέλος, που ηττήθηκε στον πόλεμο, πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον νικητή του πολέμου, για το Νόμπελ Ειρήνης το 1934».

Υπενθυμίζοντας στους Έλληνες και Ε/κ ηγέτες αυτήν την ιστορική κληρονομιά, είπε, «τους καλούμε να την αντιμετωπίσουν. Αυτοί που δε σέβονται τον Ατατούρκ θα βρίσκουν πάντα την Τουρκία και το τουρκικό έθνος απέναντί τους. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει από την ιστορία τον Ατατούρκ, ο οποίος ήταν η έμπνευση των καταπιεσμένων εθνών σκίζοντας σχολικά βιβλία».

Με πληροφορίες από: Offsite / ΚΥΠΕ

Πηγή: thracenews.gr