Δίνοντας μία πρώτη εικόνα από τις πυρκαγιές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η Πυροσβεστική επεσήμανε ότι το πιο ενεργό μέτωπο στην Ελλάδα σήμερα είναι εκείνο στον Έβρο, υπογραμμίζοντας πως το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Δαδιάς.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός, δήλωσε ότι στην Πάρνηθα, υπάρχει ένα μικρό ενεργό μέτωπο στα δυτικά. Όπως είπε ο ίδιος, στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση. Ωστόσο, βελτιωμένη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή, ενώ όλη τη νύχτα υπάρχουν περιπολίες της Αστυνομίας για να εντοπιστεί έγκαιρα όποια πιθανή προσπάθεια εμπρησμού.

Ειδικότερα, στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Τρεις περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Βοιωτία, Εύβοια και Αττική.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ανά την Επικράτεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Να σημειωθεί ότι η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr