Σάλος έχει προκληθεί στις βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) καθώς όπως αποκαλύφθηκε υπόθεση απάτης από υψηλόβαθμο αξιωματικό, ο οποίος υπηρετούσε στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Όπως μετέδωσαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο υψηλόβαθμος αυτός αξιωματικός είναι κατηγορούμενος για απάτη που ξεπερνά τις 40.000 λίρες, ενώ στην υπόθεση που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στη RAF, εμπλέκεται και η οικογένεια του.

Σύμφωνα με την DailyMail, πρόκειται για τον 47χρονο Lloyd Hamilton, ο οποίος για να εξασφαλίσει τα χρήματα από τα επιδόματα, δήλωνε ψευδώς ότι βρισκόταν στο νησί μαζί του η γυναίκα του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Μετά από τον χωρισμό τους η σύζυγός του μαζί με τα δύο τους παιδιά παρέμειναν στο σπίτι τους στο Hampshire, ενώ ο 47χρονος δήλωνε ότι η σύζυγός του βρισκόταν μαζί του. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, έστελνε μηνύματα στη γυναίκα του, προειδοποιώντας την ότι υπήρχαν υποψίες για την απάτη.

Ο 47χρονος βρισκόταν στις Βάσεις Ακρωτηρίου από την 1η Ιουλίου του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, είπε στη γυναίκα του ότι αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη σχέση τους και αυτή έπρεπε να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι ο κατά μέσο όρο ο 47χρονος πληρωνόταν £54,000 τον χρόνο από τον βρετανικό στρατό. Η σύζυγός του, σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τις 397 ημέρες, μόνο τις 99 βρισκόταν στο νησί.  Τα παιδιά τους πήγαιναν στα πιο ακριβά σχολεία της χώρας και τα έξοδα πληρώνονταν από τα επιδόματα που λάμβανε λόγω της παραμονής του στην Κύπρο.

Mε πληροφορίες από: Daily Mail / Sigmalive | Φωτογραφία RAF

Πηγή: thracenews.gr