Με το Rafale Solo Display team και το ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» θα συμμετάσχει η Γαλλία – κατόπιν πρόσκλησης των ελληνικών αρχών – στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας Athens Flying Week 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Ο σμηναγός Jérôme Thoule, με την επονομασία «Schuss», θα κάνει στον ελληνικό ουρανό την επίδειξη των εξαιρετικών ικανοτήτων του RAFALE.

Πάρτε ένα δείγμα από μια ανάλογη επίδειξη που έγινε στις αρχές Ιουλίου:

Στο πιλοτήριο των Alphajets, οι πιλότοι του ακροβατικού σμήνους «Patrouille de France» θα ανεβάσουν στον ελληνικό ουρανό τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Γαλλίας ενώ δεν θα ξεχάσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πετώντας πάνω από την Ακρόπολη, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας.

Δείτε το σμήνος στο Παρισινό Air Show το 2019:

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή στην επέτειο των Διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι Γάλλοι και οι Έλληνες πιλότοι ανοίγουν νέο κεφάλαιο της ιστορικής μας συνεργασίας. Το γεγονός ότι εκπαιδεύονται από κοινού και χρησιμοποιούν τα ίδια αεροσκάφη εγγυάται τη συνέχεια και την εμβάθυνση της αδελφοσύνης στα όπλα για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Patrick Maisonnave.

Πηγή: onalert.gr