Το νέο υπερσύγχρονο «απόκτημα» της Πολεμικής Αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος Rafale, θα συμμετέχει στην επίδειξη Athens Flying Week, που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Το γαλλικό μαχητικό, σε έκδοση Demo Rafale, θα δείξει στο κοινό που θα παρακολουθήσει την επίδειξη το εύρος των πτητικών του ικανοτήτων στους ελληνικούς ουρανούς. Η Athens Flying Week επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοινώθηκε, μαζί με το Rafale, στην επίδειξη συμμετέχει και η «Γαλλική Περίπολος», το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France με εναέριες χορογραφίες. Εκτός των γαλλικών συμμετοχών, στην επίδειξη θα λάβει μέρος και το σμήνος επιδείξεων Saudi Hawks από τη Σαουδική Αραβία.

Στη στατική έκθεση, στο πλαίσιο της Athens Flying Week, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το μαχητικό F-15 SA και το Tornado της Βασιλικής Αεροπορίας του Ριάντ από τη Σαουδική Αραβία, το Typhoon Eurofighter και το Tornado της Γερμανικής Αεροπορίας αλλά και C-130 από το Βέλγιο. Επίσης, θα συμμετέχουν το αεροσκάφος F-16 Display από τη Δανία και το F-16 Tiger από την Πολωνία. Στην Athens Flying Week, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις από πλήθος πτητικών μέσων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Oι συμμετοχές

Συγκεκριμένα, λαμβάνουν μέρος ομάδες επιδείξεων F-16 Zeus και Τ-6Α ΤΕΧΑΝ ΙΙ Daedalus, το ελληνικό Supermarine Spitfire, τα Tencam P-2002JF, F-4E Phantom II, Mirage 2000-5, AS 332 C1 Super Puma, PZL M18 Dromader, Canadair CL-215GR και CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, τα S70B Aegean Hawk, AB 212 ASW, και P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού και τα UH-1H Huey, CH-47D Chinook, AH-64A+D Apache, NH-90 και OH-58D Kiowa Warrior του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον, συμμετέχουν και τα Super Puma και BK-117 του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην Athens Flying Week θα λάβουν μέρος και ιδιώτες όπως η RC KAVALA Acro Team, ο Martin Graef της Aerobatic Eagle από την Αυστρία, ο Luca Bertossio με το Glider και το Luca Salvadori της Silver Chicken από την Ιταλία αλλά και η Ανεμολέσχη Αθηνών. Η προπώληση των εισιτηρίων για την Athens Flying Week έχει ξεκινήσει ενώ λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr