Κι ενώ η φωτιά στην Αττική μαίνεται και στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας όπου τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν καίουν τα πάντα στην πορεία τους, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι θα υπάρξει και αμερικανική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, με την ανάπτυξη ενός αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης τύπου P-8 του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (U.S Navy).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι νωρίτερα σήμερα ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ έστειλε μήνυμα υποστήριξης προς την πυρόπληκτη Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει οι ΗΠΑ να συνδράμουν το συντομότερο δυνατό, κάτι που φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, με το αμερικανικό αεροσκάφος να «ρίχνεται στη μάχη» ενάντια στα πύρινα μέτωπα.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ είπε σε ανάρτησή του ότι: «Όπως όλοι στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Ελλάδα είμαστε σοκαρισμένοι από τις σκηνές καταστροφής που προκαλούνται από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή» .

Παράλληλα, χειροκροτεί τους πολλούς γενναίους πυροσβέστες, το στρατιωτικό προσωπικό και τους εθελοντές που εργάζονται για να περιορίσουν τις ζημιές και να σώσουν ανθρώπινες ζωές. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι πυρκαγιές έχουν απίστευτο αντίκτυπο και καταλαβαίνουμε από παρόμοιες εμπειρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες πόσο δύσκολος θα είναι ο δρόμος μπροστά μας» προσθέτει.

Επίσης, ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρει πως «ανταποκρινόμενοι σε αίτημα τις ελληνικής κυβέρνησης για υποστήριξη, είμαι ευγνώμων που το τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, μέρος των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, παρέχει ένα αεροσκάφος αναγνώρισης P-8 για την υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης». Καταληκτικά, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως μέσα από τέτοιες κοινές πρωτοβουλίες, αποδεικνύουμε τη δύναμη της συμμαχίας μας και πώς είμαστε ισχυρότεροι μαζί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr