Μετά τον σάλο που προκάλεσε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» περί αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ρωσίας και Κατεχομένων, με την πρώτη πτήση να φτάνει στο ψευδοκράτος στις 15 Νοεμβρίου, παρουσία του Πορέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Μόσχα φρόντισε να διαψεύσει τους Τούρκους τονίζοντας ότι δεν μεταβλήθηκε η θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό.

Όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία «διαψεύδει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης», αναφέρεται σε σχετική ανταπόκριση του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι, το οποίο υπέβαλε ερώτημα για τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που προαναγγέλλουν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας δεν διεξήγε ποτέ κανενός είδους συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό. Δεν προχωρήσαμε σε οιεσδήποτε ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το θέμα δεν συζητήθηκε με καμία από τις πλευρές μέσω των πρεσβειών. Η θέση της Ρωσίας ως προς τη διευθέτηση του Κυπριακού δεν μεταβλήθηκε», ανέφερε εκπρόσωπος της πρεσβείας της Ρωσίας στο πρακτορείο, χωρίς αυτός να κατονομάζεται.

Σύμφωνα μάλιστα με τα λεγόμενα του ίδιου Ρώσου εκπροσώπου, όπως μεταφέρονται από το ρωσικό πρακτορείο, «η πρεσβεία δεν σχολιάζει εικασίες και μη διασταυρωμένες ανακοινώσεις μεμονωμένων ΜΜΕ». Ρωσικές διπλωματικές πηγές στη Μόσχα περιέγραψαν νωρίτερα ως «επινοήσεις του τουρκικού Τύπου» τα σχετικά δημοσιεύματα, χωρίς όμως να υπάρξουν άλλες επίσημες δηλώσεις για το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr