Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να μην κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με την κοινή παραγωγή εξαρτημάτων του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα μετά το πέρας των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες.

«Σε ότι αφορά την παραγωγή εξαρτημάτων για τους S-400, εμείς και η ρωσική πλευρά συμφωνήσαμε να μην κάνουμε προς το παρόν καμία δήλωση, να μην μοιραστούμε λεπτομέρειες. Γι’ αυτό αυτή τη στιγμή δεν έχω να πω τίποτα γι’ αυτό» δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Ο Ερντογάν επισήμανε επίσης ότι το θέμα αυτό είναι ένα θέμα «ευαίσθητο» για την Ρωσία και την Τουρκία.

Οι «σπόντες» της Μόσχας

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, ο Aλεξάντρ Μιχέεφ, Γενικός Διευθυντής της Rosoboronexport, της ρωσικής εταιρείας στρατιωτικών εξαγωγών, μίλησε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης Dubai Airshow 2021 και αναφέρθηκε στην υπόθεση των S-400 στην Τουρκία.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ξεκίνησε η μεταφορά τεχνολογία για την συμπαραγωγή ορισμένων τμημάτων και εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 μαζί με την Τουρκία. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκινήσαμε συνεργασία με την Τουρκία για την μεταφορά τεχνολογίας  των S-400. Αποφασίσαμε σε ποια συγκεκριμένα εξαρτήματα των συστημάτων να ξεκινήσουν οι εργασίες σε αυτό το θέμα [για παραγωγή]».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr