Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε, νωρίτερα σήμερα, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στελεχών του Σώματος, ενημερώθηκε για το έργο και την αποστολή του.

Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στο Κέντρο Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας και στα επιχειρησιακά κέντρα και είχε τηλεφωνική επικοινωνία με σκάφος που επιχειρεί σε περιοχή της Κω. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κυβερνήτη και το πλήρωμα καλές γιορτές και καλή δύναμη στη σημαντική αποστολή τους.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε περήφανη για το Λιμενικό μας, που αντεπεξέρχεται με απόλυτη επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του, να ελέγχει τις θάλασσές μας και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να διασώζει ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση και απειλή.

Σακελλαροπούλου

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας

«Επισκέφθηκα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ενημερώθηκα για το έργο και την αποστολή του Σώματος. Είχα. επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσω τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη πλωτού μέσου παραμεθορίου περιοχής και να τον συγχαρώ για την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων του, καθώς και των συναδέλφων του, ακόμη και με τις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Eίμαστε περήφανοι για το Λιμενικό μας, που αντεπεξέρχεται με απόλυτη επιτυχία στη δύσκολη αποστολή του, να ελέγχει τις θάλασσές μας και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να διασώζει ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόκληση και απειλή. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Στο περιθώριο της επίσκεψής της, η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με παιδιά και μέλη του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ», στο χριστουγεννιάτικο bazaar τους, που φιλοξενείται στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο κ. Πλακιωτάκης στην προσφώνηση του, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της, υπογράμμισε και αυτός με την σειρά του το τιτάνιο έργο που φέρουν σε πέρας οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Η επίσκεψη σας, τιμά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τους εργαζόμενους στο υπουργείο. Όλες και όλοι προσπαθούμε συστηματικά και υλοποιούμε το στόχο της ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της φύλαξης των συνόρων μας, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της ανάπτυξης των νησιών μας. Το 2022 είναι χρονιά σταθμός, σε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στο αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η παρουσία σας για μας έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και σημασία, καθώς αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στην κοινωνία και στην πατρίδα μας» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μια πρόκληση. Όμως, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο την ισχύ και ετοιμότητά μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: onalert.gr