Εκτός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τέθηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέχεια ερευνών των βελγικών αρχών για διαφθορά αξιωματούχων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, τόσο η κ.Καϊλή όσο και ο σύντροφός της, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, ερευνώνται για δωροληψία από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Κατάρ, ενώ έφοδος έχει γίνει και στο σπίτι της.

Το δημοσίευμα της βελγικής Le Soir γράφει:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφθεί το Κατάρ την 1η Νοεμβρίου ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του οποίου είναι και αντιπρόεδρος, και είχε επαφές με Καταριανούς αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από: Newsit / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: onalert.gr