Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά την αποκάλυψη της σύλληψης ενός επιφανούς πρώην διπλωμάτη σε πόλη κοντά στην Αδριανούπολη, ο οποίος είχε στην κατοχή του τρομακτική ποσότητα ναρκωτικών, την οποία φιλοδοξούσε να «περάσει» από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Sozcu.

Παρά τις όποιες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών κα «αποσιωπήσουν» το γεγονός αυτό, λόγω και της δημοσιότητας του πρώην διπλωμάτη, τελικά η υπόθεση και οι πληροφορίες για τη σύλληψή του διέρρευσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu.

Οι τουρκικές αρχές είχαν στήσει «μπλόκο» σε πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Αδριανούπολης και πραγματοποίησαν έλεγχο στο αμάξι ενός επιφανούς Τούρκου πρώην διπλωμάτη και «φιγούρας» της τουρκικής διασποράς στην Ευρώπη, όπου ανακάλυψαν περίπου 100 κιλά ηρωίνης.

Ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Veysel Filiz έφευγε από την Τουρκία μαζί με την οικογένειά του και επιχειρούσε να «περάσει» την τρομακτική ποσότητα ναρκωτικών αξίας 5 εκατομμυρίων ευρών με το αμάξι του, στη Βουλγαρία, ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Sozcu, οι αστυνομικές αρχές τον είχαν «στοχοποιήσει» έπειτα από πληροφορίες που είχαν λάβει από μια ανώνυμη πηγή.

Το ιστορικό του πρώην διπλωμάτη

Ο Veysel Filiz κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στην Τουρκία, καθώς ήταν αναπληρωτής γραμματέας της τουρκικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες, ωστόσο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 απομακρύνθηκε από τη θέση αυτή, κατηγορούμενος για διασυνδέσεις και επαφές με το Δίκτυο Γκιουλέν, ενώ τώρα είναι ο εκπρόσωπος τύπου για τη διεθνή οργάνωση EMISCO (Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλία Μουσουλμάνων για την Κοινωνική Συνοχή).

Ο πρώην διπλωμάτης είχε ασκήσει αγωγή για την απομάκρυνσή του από την τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, την οποία εν τέλει κέρδισε και ήταν έτοιμος να επιστρέψει στα παλαιά του καθήκοντα. Ο ίδιος είχε αρνηθεί την όποια εμπλοκή του με το Δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο μάλιστα κατηγόρησε για την απόλυσή του, ενώ η όλη υπόθεση σύλληψης του έγινε γνωστή μετά από μια διαρροή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς οι τουρκικές αρχές επί δύο εβδομάδες είχαν κρατήσει κρυφό το περιστατικό.

Πηγή: SoczuAhval / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr