Την καταγγελία ότι δρομολογείται το κλείσιμο του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο κάνει το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΕΑΣ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, χθες Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Μετόχων στα ΕΑΣ, με την Διοίκηση να εισηγείται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 17,5 εκατομμύρια, τα 8 εκ των οποίων «φορούσαν την οικοδόμηση κτιρίου στο Αίγιο σε αντικατάσταση του παλαιού το οποίο για πάνω από ένα χρόνο είναι κλειστό με απόφαση της διοίκησης, λόγω βλαβών από σεισμό».

Ωστόσο – πάντα κατά το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΕΑΣ – ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών – που είναι και βασικός μέτοχος – απέρριψε το αίτημα για το Αίγιο «βάζοντας έτσι λουκέτο και στη παραγωγή όπλων».

Το Σωματείο επισημαίνει πως αυτό γίνεται σε μια στιγμή που «όλη η Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία παράγει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών για να στηριχθεί η Ουκρανία» και «αποφασίζεται υπερπαραγωγή πυρομαχικών 155mm και πυραύλων IRIS-T τα οποία τα ΕΑΣ παράγουν», ενώ αφήνουν αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι «απουσιάζει συνειδητά από τις αποφάσεις αυτές».

Πηγή: onalert.gr