Το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΕΑΣ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την δρομολόγηση του κλεισίματος του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο καιζητά άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του στο ΥΕΘΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΑΣ ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την αλλαγή της πολιτικής, ώστε να μην κλείσουν τα εργοστάσια.

«Σε συνέχεια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις 3 Απριλίου 2021 για κλείσιμο του Υμηττού (αφού σχέδιο μετεγκατάστασης δεν υπάρχει), ήρθε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Μετόχων στις 21 Μαρτίου 2023, η οποία απέρριψε το αίτημα της διοίκησης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 17,5 εκ.€, εκ των οποίων τα 8 εκ.€ αφορούσαν την κατασκευή κτιρίου παραγωγής του Αιγίου, ώστε να επαναλει-
τουργήσει», αναφέρει η επιστολή.

«Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου σας ο οποίος συμμετείχε στη Γ.Σ.Μ., δεν εξέφρασε την παραμικρή άποψη ή αντίθεση στη διαλυτική πολιτική των Ε.Α.Σ. και η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις προθέσεις που μας είχατε εκφράσει. Κύριε Υπουργέ, Οι αρνητικές εξελίξεις που συνοπτικά σας περιγράψαμε, επιβάλλουν την αντίδραση με αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στο Υπουργείο σας στις 5 Απριλίου, απαιτώντας συνάντηση μαζί σας και την άμεση παρέμβασή σας για αλλαγή πολιτικής σε ότι αφορά τα Ε.Α.Σ», καταλήγει το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΑΣ.

Πηγή: onalert.gr