Νέο σόου Ακάρ με F-16 και προκλητικές δηλώσεις. Έβγαλε «πολεμικό διάγγελμα» στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύσσωμη η τουρκική στρατιωτική ηγεσία παρέστη στην τελετή έναρξης της στρατιωτικής εκπαίδευσης αεροπόρων για το 2020-2021.

Μιλώντας στην τελετή, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «έχουν εκπληρώσει και θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν το καθήκον τους για τη χώρα και το έθνος».

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάσταση στη Μεσόγειο: « Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για χάρη της πατρίδας. Η παρουσία μας στους ουρανούς και η κυριαρχία μας δεν είναι αυτονόητα. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Θυμηθείτε τον ρόλο σας σε αυτόν τον αγώνα, σχεδιάστε και εκτελέστε αναλόγως κάθε σας αποστολή». Σε εκείνο το σημείο τόνισε, « Πρέπει να αγωνιστούμε για να διατηρήσουμε τα σύνορα μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παλεύουμε ή να εφησυχάσουμε. Κάντε ό,τι χρειαστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση [οι εχθροί] δεν θα σας χαρίσουν τη ζωή»!

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας, συμπεριλαμβανομένων των τουρκοκύπριων αδελφών μας, χωρίς να επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση».

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Αεροπορίας, πραγματοποίησε πτήση με F-16.

Πηγή: onalert.gr