Στις 4.30 το απόγευμα της Τετάρτης προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε 34 πολίτες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνοι και 8 Φινλανδοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το C-27J αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου, χθες, στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες που είχαν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν.

Επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα στις 04:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό. Στις 06:30 απογειώθηκε για την ‘Ακαμπα της Ιορδανίας απ’ όπου παρέλαβε 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοο. Απογειώθηκε στις 09:00 τοπική ώρα με τελικό προορισμό την Τανάγρα.

Ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και επικεφαλής της αποστολής, συμμετείχε στην επιχείρηση και βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Σουδάν
Πηγή: Intime News

Σημειώνεται ότι και στη σημερινή επιχείρηση η υποστήριξη από τις πρέσβειρες της Ελλάδας στην Αιθιοπία ‘Αννας Φάρου και στην Ιορδανία Ελευθερίας Γαλαθιανάκη είναι εξαιρετικά σημαντική.

Στις 16:04 απογειώθηκε ένα C-27 από την Ελευσίνα με κατεύθυνση το Ασουάν.

Πηγή: Newsit, Αναστασία Σταματοπούλου

Πηγή: onalert.gr