Ο Πρόεδρος Ερντογάν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με επαρχιακούς προέδρους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP, έκανε δηλώσεις αναφορικά με τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις πληροφορίες για αμερικανικές κυρώσεις στην Άγκυρα λόγω των ρωσικών πυραύλων S-400.

O Πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε τόσο τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να επιβάλλει η Ουάσινγκτον στην Άγκυρα, κάνοντας λόγο για «αντι-τουρκικά λόμπι» που ελπίζει να παραγκωνιστούν, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν και τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν είπε πως: “Έχουμε πολύ βαθιές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ, τις οποίες οι δύο πλευρές δεν μπορούν ποτέ να αγνοήσουν, που δεν θα θέλουν να χάσουν. Ως Τουρκία, δεν έχουμε προβεί σε μέτρα που θα έβλαπταν το πνεύμα αυτών των σχέσεων.

Επιδείξαμε πάντα μεγάλο σεβασμό στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς επενδυτές στη χώρα μας και παρείχαμε κάθε είδους υποστήριξη. Οι ατζέντες κυρώσεων, που επιβάλλονται για πολιτικούς λόγους και χωρίς ορθολογική βάση, συνιστούν προσεγγίσεις που μόνο κακό μπορούν να κάνουν σε όλα τα μέρη και δεν έχουν οφέλη ή κέρδη για κανέναν”, δήλωσε.

Να απαλλαγούν τα «αντι-τουρκικά» λόμπι

Εντούτοις, είπε, πιστεύει “ότι θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα επ’ αυτών των θεμάτων υπό το πρίσμα της κοινής λογικής και των αμοιβαίων συμφερόντων, λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη των δυνατοτήτων μας”.

Συνεχίζοντας είπε ότι “δεν πιστεύουμε ότι έχουμε προβλήματα που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και συνεργασίας». Ομοίως,» η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όλους τους επενδυτές και θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή. Περιμένω από τις κυβερνήσεις στην Αμερική και στην Ευρώπη να απαλλαγούν από την επιρροή των αντι-τουρκικών λόμπι και να κινηθούν, το συντομότερο δυνατόν, προς αντικειμενικές και βιώσιμες πολιτικές”, ανέφερε.

Με πληροφορίες από: Philenews – KYΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr