Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην Αθήνα με το προεδρικό αεροσκάφος TUR λίγα λεπτά μετά τις 10 και τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Τούρκος ηγέτης θα μείνει περίπου 5 ώρες στην Αθήνα σε αυτό το διάστημα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα επισκεφτεί και την τουρκική πρεσβεία.

Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για τις 12:15 και αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά. Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνουν αμέσως μετά δηλώσεις στον Τύπο χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την συμμετοχή περίπου 30 Τούρκων και Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων.

Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί κοινή δήλωση. Τουλάχιστον 3.500 αστυνομικοί, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα και drones θα επιτηρούν κάθε σημείο απ΄όπου θα περάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ ελέγχονται ακόμα και οι κάδοι σκουπιδιών και τα υπόγεια φρεάτια.

Με πληροφορίες από: Newsit

Πηγή: thracenews.gr