«Η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Χερσώνα καταδεικνύει το απίστευτο θάρρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αλλά δείχνει επίσης τη σημασία της συνεχούς υποστήριξής μας προς την Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε τη Ρωσία. «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν σημαντικές δυνατότητες καθώς και μεγάλο αριθμό στρατευμάτων. Η Ρωσία έχει επιδείξει την προθυμία να υποστεί σημαντικές απώλειες. Έχει επίσης επιδείξει ακραία βαρβαρότητα».

«Όλοι έχουμε δει τις φρικιαστικές σκηνές από τα απελευθερωμένα εδάφη καθώς και τις αδιάκριτες επιθέσεις σε αμάχους και κρίσιμες υποδομές», ανέφερε ο ΓΓ του NATO, προσθέτοντας ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι». Ανέφερε, τέλος, ότι στόχος του Πούτιν είναι να αφήσει την Ουκρανία στο κρύο και στο σκοτάδι αυτόν τον χειμώνα.

Είναι στο χέρι της Ουκρανίας να αποφασίσει ποιοί όροι είναι αποδεκτοί στις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου που διεξάγει εναντίον της η Ρωσία, είπε ο Στόλτενμπεργκ προσθέτοντας ότι ο ρόλος του NATO είναι να στηρίζει το Κίεβο.

«Η Ουκρανία θα πρέπει να αποφασίσει ποιοί όροι είναι αποδεκτοί. Εμείς θα τους στηρίξουμε», είπε ο ΓΓ της Συμμαχίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης στη Χάγη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr