Παρά τις ανακοινώσεις και τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και των ρωσικών πρακτορείων ειδήσεων, όπου τα στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας αποχωρούν από την Κριμαία και άλλες περιοχές στα ουκρανικά σύνορα, το NATO φαίνεται ότι δεν πείθεται, κάτι που τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ειδικότερα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι: «Δεν βλέπουμε μείωση των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία. Αντιθέτως παρατηρούμε αύξησή τους τις τελευταίες ώρες», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα τους ολοκλήρωσαν τις ασκήσεις τους στην περιοχή της Κριμαίας και επιστρέφουν στις οργανικές μονάδες τους. Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Κριμαίας, ολοκληρώθηκαν χθες και πλέον οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, επιστρέφουν στις μονάδες τους.

Oι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ:

Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr