Βαθιά λύπη για την τραγική απώλεια του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας (CDS) στρατηγού Μπιπίν Ραουάτ (Bipin Rawat), της συζύγου του και 11 ακόμη στρατιωτικών κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στο Ταμίλ Ναντού, εκφράζει μέσω Twitter το Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους και υπογραμμίζει πως αυτή τη στιγμή της θλίψης, η Ελλάδα στέκεται με την κυβέρνηση και τον λαό της Ινδίας. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, η σύζυγός του και 11 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου σήμερα στο νότιο ινδικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, που τους μετέφερε στη νότια Ινδία.

Ο 63χρονος Ραουάτ είχε διοριστεί ως ο πρώτος αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας της Ινδίας (CDS) από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα τέλη του 2019. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα) κοντά στην πόλη Κουνούρ και στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi-17V5, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία με μήνυμά της στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Πηγή: onalert.gr