Σε δήλωση-έκπληξη, διαφορετική από την μέχρι τώρα κυβερνητική ρητορική, προχώρησε σήμερα ο σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Μιλώντας στο Open και σε ερώτηση εάν το Oruc Reis έχει απλώσει καλώδια και αν έχει πραγματοποιήσει έρευνες, ο κύριος Διακόπουλος απάντησε:

«Ναι, αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα. Έχει κάνει έρευνες για να μην κοροϊδευόμαστε. Δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός των ερευνών. Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια, ούτε ακούγαμε-γιατί με τα υδροφωνικά ακούμε αν κάνει έρευνες ή όχι. Όταν εμείς «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή «σηκώθηκε» λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά: «μαρκάρει» την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Και συμπλήρωσε ο κ. Διακόπουλος: «Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Αναφερόμενος στο περιστατικό ανάμεσα στις φρεγάτες «Λήμνος» και «Kemal Reis», ο κ. Διακόπουλος ανέφερε: «Εμείς κινούμαστε πάντα με προσοχή και πάντα σύμφωνα με τον κανονισμό Αποφυγής Σύγκρουσης στη Θάλασσα. Οι Τούρκοι αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν και σ’ αυτό πολύ ικανοί… το Λήμνος πήρε εντολή να αλλάξει θέση. το τουρκικό το παρεξήγησε και πήγε μπροστά με άγαρμπο τρόπο να του κόψει το δρόμο. Του κόπηκε η λαμαρίνα του πλοίου του τουρκικού, αλλά όχι ο δρόμος του Λήμνος».

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο κ. Διακόπουλος:

Πηγή: thracenews.gr