Επιθεώρηση του φράχτη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν αύριο οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία μεταβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τον βαθμό ετοιμότητας των συνοριοφυλάκων απέναντι στο πιθανό ενδεχόμενο να αυξηθούν τους επόμενους μήνες οι προσφυγικές ροές, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Όπως σημειώνει κυβερνητική πηγή στο OnAlert, «μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία». Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, η ετοιμότητα στον Έβρο αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένει αυξημένη.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να επισκεφθεί τα φυλάκια που βρίσκονται κατά μήκος της συνοριογραμμής, ενώ θα τεθούν επί τάπητος τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση παράνομων εισόδων στη χώρα.

Στο μεταξύ στον Έβρο ολοκληρώνεται ο φράχτης μήκους 27 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το έργο θωράκισης των ελληνικών συνόρων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και περαιτέρω επέκταση του φράκτη.

Πηγή: onalert.gr