Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news, Έλληνας αστυνομικός που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές.

Ο αστυνομικός είχε πάει χθες από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα, ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, σύμφωνα με το evros-news, ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ να θυμίσουμε ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση ο αστυνομικός του Α.Τ.Φερών είχε ζητήσει και πήρε τέτοια άδεια. Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικούς κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Πηγή: Evros-news

Πηγή: thracenews.gr